- Nieuws -
We zijn weer van start gegaan!
2018-10-08

Hallo allemaal,

 

Na een heerlijk zomerkamp in Duitsland en een mooi afsluitend afkickweekend in de Rottemeren zijn we weer van start gegaan met het seizoen.

De kijkopkomsten zijn voorbij, het overvliegen is geweest en nu kan het allemaal weer beginnen!

We starten op 12 oktober met de installatie van de nieuwe leden. Daarna gaat de begeleiding met de ouders de jaarlijkse ouderavond doen in de kleine zaal.

Annika (Bandarlog welpen) en Marcel (Abamkamdwa stam en bekend gezicht als oud-explorerbegeleiding) zullen de rest van de opkomst bij de explorers blijven.

 

Op 19 oktober gaan we dan vervolgens plannen. Zorg er voor dat je dan je agenda bij je hebt. Vooral de toetsweken zijn belangrijk om er in te zetten i.v.m. het plannen van weekendkampen.

 

Groetjes,

De begeleiding
2017-01-09

Hoi allemaal,

Zoals we allemaal al weten gaan we deze zomer van 8 tot 17 juli op zomerkamp in Ierland.
We zullen hier vertoeven in en rond het prachtige nationale natuurgebied de Wicklow Mountains. En ja....dat betekent dat we veel gaan wandelen!

Sommige wandelingen zullen korter zijn en zonder bepakking... maar er staan ook een paar langere trektochten inclusief bepakking op de planning. Halverwege de week zullen we een trektocht maken van ca. 40 kilometer, verspreid over twee dagen. Nu is het sowieso al niet niks dat je 20 kilometer loopt met bepakking, maar het is al helemaal een uitdaging als je er bij bedenkt dat het in het Wicklow National Park ook niet bepaald vlak is overal!

Het is daarom dat ik mij bedacht dat het écht verstandig is om een goed trainingsschema op te stellen van tevoren. Op die manier werk je aan je conditie en laat je je lichaam wennen aan het vele wandelen met bepakking. Dit kan er voor zorgen dat je veel minder last krijgt van pijntjes, blaren en andere problemen. Daarom heb ik besloten om, beginnend op 5 februari, elke 2 á 3 weken een bepakte wandeltocht te lopen. Dit is niet alleen goed voor je maar het wordt ook gewoon super gezellig! We zullen makkelijk beginnen met een stuk kortere tochten en dan steeds meer opbouwen. Ook zul je zien dat we tegen de tijd dat het zomerkamp is we iets vaker zouden trainen.

De data die ik ingepland heb:
- 5 februari (Meijendel NS-route)
- 19 februari (Eendragtspolder)
- 5 maart (Groene Hartpad deel 1)
- 26 maart (Groene Hartpad deel 2)
- 9 april (Duinenmars)
- 23 april (Clingendael tot Meijendel)
- 7 mei (Kijkduin)
- 28 mei (wordt later bekend)
- 3/4 juni (Pinksterkamp, omgeving Staelduinsebos)
- 17 juni (wordt nog bekend)
- 25 juni (wordt nog bekend)
- 2 juli (wordt nog bekend)

Wie heeft er zin om mee te gaan? Laat het me weten wanneer je meegaat door je in te schrijven via deze link: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1OSgh30PdQ_73c8g6XX54HKBmhiO6NY3nM1Ww7CzlthI/edit?usp=sharing 

Groetjes,
RenskeFijne feestdagen!
2015-12-24

Beste Explo's

Iedereen alvast een fijne kerst en gelukkig nieuwjaar toegewenst! De eerste opkomst is pas weer op 8 januari.

Groetjes,

De webbeheerderNieuwsbrief November
2015-11-22

Beste Explo's

Na een korte verbouwing doet de webiste het weer! Ook staan er nu nieuwe foto's bij de albums, waaronder die van het boomhuttenweekend.

Veel kijkplezier,
De webbeheerder